Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Virtuo Clem Around The Corner Minimalist trend
clem around the corner virtuo trends minimalist
clem around the corner virtuo trends minimalist
Clem Around The Corner Virtuo
clem_around_the_corner_virtuo_tendance_minimaliste.jpg
clem_around_the_corner_-_virtuo_tendance_loft_industriel
Clem Around The Corner - Tendance Loft Industriel
Clem Around The Corner Tendance Loft Industriel 2
clem around the corner neo art trend

Geef je interieur eenvoudig een make-over met Virtuo

Client
Marion & Renaud, eigenaren van Casablanca Studio
Type
Woonkamer
Project type
Renovatie
Size
30m²
Products
Virtuo

Welke interieurstijl past bij jouw woonkamer?

@clemaroundthecorner

Het kiezen van de juiste stijl voor jouw woonkamer uit alle woontrends die de markt overspoelen is allesbehalve eenvoudig. Bovendien is het misschien moeilijk om uit te vinden hoe je jouw nieuwste favoriete ontwerp in jouw interieur kunt integreren zonder al het andere te moeten veranderen. En toch is er een manier...

Dat was precies het probleem van Marion en Renaud. Ze moesten zich een beeld vormen van hun toekomstige interieur voordat ze een ontwerp konden kiezen. Het werd tijd om hun idee om te zetten in werkelijkheid. Het is immers zo gemakkelijk om een trendy ontwerp naar de woonkamer te brengen als je het juiste product hebt!

Welke stijl past het best bij jouw interieur?

Ik ging terug naar Saint-Didier-au-Mont-d'Or om te zien hoe het Marion en Renaud verging met hun nieuwe inrichting. Misschien herinner je de bliksemrenovatie van een paar maanden geleden, waarbij we slechts één dag hadden om hun ouderlijke suite te verbouwen (bekijk mijn artikel met de voor en na foto's).

De reden voor dit nieuwe bezoek was om de loungeruimte van hun kantoor te transformeren. Ze wilden de kamer opnieuw inrichten, maar waren een beetje verdwaald door alle laatste trends en de populairste kleuren en tinten.

Ze werden zeker verwend! Ik stelde verschillende ideeën voor om de nieuwste stijlen te weerspiegelen, te beginnen met een verandering van de vloerbedekking. Ik zeg graag dat een verandering van vloeroplossingen de sfeer in een kamer radicaal kan veranderen, en dat is ook wat we nu gaan zien...

Clem Around the Corner : 4 woonstijlen in 1 woonkamer

Tip: Zet de ondertiteling aan en druk op het tandwieltje om een taal naar keuze te selecteren.

Een wereld vol installatiemogelijkheden

Virtuo is de premium collectie van Gerflor. De ultra-resistente antislip tegels en planken zijn de perfecte kameleons met hun vermogen om materialen feilloos na te bootsen. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal designs met een hyperrealistische afwerking en in vier productreeksen.

Virtuo clic

De tegels en planken zijn er in twee verschillende lengtes. Ze worden niet alleen in Frankrijk gemaakt, maar zijn ook 100% recycleerbaar. Bovendien is Virtuo Clic de gemakkelijkst te leggen vloerbedekking! Zwevende planken en tegels kunnen met een hobbymes worden gesneden en op de meeste oppervlakken worden gelegd door ze met een hamer in elkaar te slaan.

Vastlijmen

Dit is de perfecte vloeroplossingen voor extreme weersomstandigheden! Zoals alle producten in het Virtuo assortiment zijn de Glue Down planken en tegels uiterst duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Virtuo Glue Down heeft een perfect vlakke ondergrond nodig. Kijk anders eens naar het volgende assortiment, dat dit specifieke probleem zou moeten ondervangen.

Virtuo rigid vinyl planken en tegels

Deze serie is zo gemakkelijk te installeren. Het is de beste optie voor het bekleden van vloertegels. De planken en tegels zijn niet bang voor oneffenheden in het oppervlak en verbergen perfect alle kieren, zodat de woonkamer er helemaal anders uitziet.

Top Silence

Zoals de naam al zegt, biedt deze vloerbedekking een hoge mate van akoestische isolatie met zijn ingebouwde onderlaag van natuurkurk. Het heeft ook alle voordelen van Gerflor's Virtuo assortiment.

 

Vier verschillende woonstijlen voor Marion, Renaud en hun hond Burton

Een op de jaren 1920 geïnspireerde stijl voor de lounge

Ik begon met Virtuo Daintree Brown planken. Het ontwerp imiteert perfect een warme houten vloerbedekking, wat me meteen inspireerde om een Art Deco gevoel in de lounge te brengen, nou ja een Neo Art Deco gevoel! Met andere woorden, het ontwerp geeft een moderne draai aan de toonaangevende kunststroming uit de jaren twintig. Om de stijl na het aanbrengen van de nieuwe Gerflor vloeroplossingen te benadrukken, heb ik gekozen voor een aantal felgekleurde accessoires, messing voorwerpen en uiteraard textiel met geometrische patronen en goudvlekken.

Daintree Brown planken uit Gerflor's Virtuo 55 Glue Down assortiment

 

clem around the corner neo art trend
moodboard clem around the corner art deco
Moodboard Clem Around The Corner Art Déco

Zoals een oude fabriek opgeknapt tot een lichte loftwoning

Vervolgens gingen we voor een meer organische look door een interieur te creëren met een industriële uitstraling. Tot de vloeroplossingen die deze decoratieve stijl belichamen behoren gewaxt beton, natuursteen en zink. Maar er is een zekere expertise nodig om ze aan te brengen, en het is ook tijdrovend. Om in een recordtijd moeiteloos de gewenste decoratieve stijl te creëren, koos ik dus voor het dessin Nordic Stone. De afwerking is zowel natuurlijk als zeer realistisch.

Om het effect van de verandering van de vloeroplossingen te benadrukken, voegde ik metalen voorwerpen, organische materialen en behang met baksteeneffect toe. Het meubilair is nauwelijks veranderd. Het veranderen van de vloeroplossingen heeft een grote rol gespeeld bij het veranderen van de sfeer in de kamer.

Nordic Stone tegels uit de Virtuo 55 Clic serie van Gerflor.

clem_around_the_corner_-_virtuo_tendance_loft_industriel
clem_around_the_corner_tendance_loft_industriel
clem_around_the_corner_tendance_loft_industriel

De designtrend voor een strakke, zen lounge

Vervolgens wilde ik gaan voor een minimalistisch ontwerp! De minimalistische stijl is een beetje als teruggaan naar de basis. De rustgevende stijl is een open uitnodiging om een meer ontspannen levensstijl te omarmen. Mensen kiezen voor de less is more look voor een strak en sober interieur.

Daarom koos ik voor het ontwerp Latina Clear, dat beelden oproept van gewaxt beton. Uiteindelijk kregen we een neutrale maar heldere afwerking zonder al het gedoe van een gewaxte betonvloer!

Latina Clear tegels uit het Virtuo 30 Glue Down assortiment van Gerflor.

Virtuo Clem Around The Corner Minimalist trend
clem around the corner virtuo trends minimalist
clem around the corner virtuo trends minimalist
clem around the corner virtuo minimalist trend

Een kruising tussen Folk en Fjord met een Scandinavisch en Boheems interieur

Uiteindelijk hebben we twee krachtige stijlen subtiel gecombineerd tot een harmonieus en persoonlijk ontwerp. Ik besloot de twee stijlen Scandinavisch en Boheems te noemen. Terwijl de eerste stijl de voorkeur geeft aan strakke lijnen, kiest de tweede voor warme kleuren. Samen zorgen ze voor een warm, gezellig en knus interieur. We wilden een parketachtige vloerbedekking en daarom heb ik gekozen voor Sunny Light uit het Virtuo-assortiment van Gerflor. De PVC-planken hebben een kliksysteem en de lichte houtafwerking bootst de heldere stijl na die in elk zichzelf respecterend Scandinavisch interieur te vinden is. Om het stijlvolle Boheemse ontwerp te benadrukken, heb ik gekozen voor accessoires in aardse kleuren.

Sunny Light planken uit Gerflor's Virtuo 30 Clic serie.

moodboard_clem_around_the_corner_scandinave
Moodboard Clem Around The Corner Tendance Scandinave

Relevante artikelen:

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.