Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
A renovation in the heart of the historic center of Narbonne

Een renovatie in het hart een cultureel-historische centrum

Client
Nathalie (@regardsetmaisons)
Type
Woonkamer
Project type
Renovatie
Size
25m²
Products
Rigid 55 Lock Acoustic - 0002 Hobart

Regards & Maisons maakt gebruik van een trend met natuurlijk hout tijdens een renovatie

L'Escalier Vert (groene trap) is de naam van het gezellige appartement dat Nathalie liefdevol heeft gerenoveerd tot een echte showstopper in het historische centrum van Narbonne, een stad die talloze bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Ze heeft haar woonblog "Regards & Maisons" gecreëerd om haar persoonlijke inzichten in interieurdecoratie, haar laatste inspiraties, de nieuwste trends en haar reizen te delen, evenals enkele details over haar woonprojecten. Geen regels, alleen inspiratie! De tijd nemen om te kijken naar een plek, een object, een vluchtig moment, een persoon of een reis is de ideale gelegenheid om herinneringen te smeden, foto's te maken en de creatieve sappen te laten stromen. Voor Nathalie brengt het plezier dat voortkomt uit het observeren van haar omgeving al snel inspiratie.

Trouw aan haar passie voor woninginrichting wilde Nathalie haar beschadigde vloerbedekking vernieuwen met een oplossing die haar kleine appartement in Narbonne een warme en klassieke uitstraling zou geven. Ze wendde zich tot Gerflor en haar Rigid-collecties om haar vloerrenovatieproject tot leven te brengen. Een stijlvol ontwerp, eenvoudige installatie en eenvoudig onderhoud stonden bovenaan de prioriteitenlijst. Nadat ze een van onze producten uit de Rigid collectie had gekozen, die ze zelf met de hulp van Gerflor's teams legde, vertelde ze ons over haar keuzes en haar eerste indrukken na de installatie. Bekijk hieronder ons gesprek.

Wat is "Regards & Maisons" precies?

Mijn naam is Nathalie en ik ben een enorme fan van interieurdecoratie, woninginrichting en architectuur. Ik ben geboren in het zuiden van Frankrijk en ik woon er nog steeds. Ik hou van de streek, de zon, de kleuren en de levensstijl. Ik geniet ook van reizen en het ontdekken van andere plaatsen, het opdoen van inspiratie en het leren van andere culturen en levenswijzen. Ik heb mijn blog (Regards et Maisons) meer dan 10 jaar geleden gecreëerd als een manier om alle ontwerpideeën en verlangens die door mijn hoofd stromen te kanaliseren en op papier te zetten. Sindsdien heb ik verschillende renovatieprojecten uitgevoerd, vooral in pensions. Ik hou ervan als een plek een verhaal vertelt. Ik geniet ervan om dat verhaal een nieuwe draai te geven tijdens de make-over door mijn eigen decoratieve toets toe te voegen. Regards et Maisons is een soort logboek geworden waarin ik al mijn inspiraties, mijn projecten (of mijn droomprojecten), mijn favoriete plekjes, mijn reizen en de laatste dingen die me zijn opgevallen kan opschrijven en delen.

Waarom heb je gekozen voor LVT vloeren om je vloer op te knappen?

Helaas waren de groene terrazzo-tegels op de vloer niet meer te repareren, dus ik wilde ze bedekken met houten parket. Ik besloot om vinylplanken te leggen, omdat die in elke kamer van het huis kunnen worden gebruikt, ook in natte ruimtes zoals de badkamer. In een klein appartement als het mijne is het leggen van dezelfde soort vloer essentieel om de ruimte groter te doen lijken, vooral hier waar de keuken felle kleuren heeft en veel ruimte in beslag neemt met alle kasten. Het was belangrijk om een lichte vloerbedekking te kiezen, zodat het oog vrij door de kamer kan bewegen zonder overweldigd te worden, en tegelijkertijd de warme visuele toets te brengen die inherent is aan het "hout". Het voordeel van deze vloer is dat hij niet echt moeilijk te leggen is, omdat de planken in elkaar klikken, en dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Een ander belangrijk punt is dat de vinylvloer niet erg dik is, zodat er geen probleem was om de oorspronkelijke voordeur te behouden. Dit is van vitaal belang bij de renovatie van een woning.

Escalier Vert renovation
Regards et Maisons projet rénovation changement sol

Waarom heb je Gerflor gekozen gekozen bij deze renovatie?

Ik had al eerder Gerflor vloeren gelegd toen ik mijn eerste appartement renoveerde. Ik herinnerde me dat we de vloeren zonder problemen zelf hadden gelegd. Ik was zo blij met het resultaat en de duurzame kwaliteit, dat ik zonder enige twijfel opnieuw in dit merk geloofde. Volgens mij is Gerflor een merk dat vertrouwen wekt, een lange staat van dienst heeft en goed nadenkt over de impact van zijn productieprocessen op het milieu. Bovendien hebben ze een uitgebreide catalogus. Hun producten zijn tijdloos, wat een groot voordeel is voor hun duurzaamheid. Ze weten ook hoe ze hun assortiment moeten aanpassen aan de laatste trends, maar zonder te overdrijven. Aangezien ik erg veeleisend ben als het op mijn keuzes aankomt, voel ik me helemaal niet beperkt door de ontwerpen en stijlen van Gerflor. Tijdens een renovatie kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren, dus het is belangrijk om de hulp in te roepen van een goed team van vakmensen en materialen en merken te gebruiken die je kunt vertrouwen.

Is je keuze beïnvloed door Gerflor's duurzaamheidsbeleid?

Absoluut. Tegenwoordig kun je niet zomaar blindelings een product kopen zonder te kijken wat het merk doet om het milieu te beschermen. Voordat ik mijn vloerbedekking bestelde, heb ik uiteraard de website van Gerflor bezocht om hun milieuverplichtingen na te gaan en te zien wat zij doen om hun water- en energieverbruik tijdens de productie te verminderen, duurzaamheid te bevorderen en recycling aan te moedigen. Voor mijn appartement in L'Escalier Vert koos ik een product dat in elkaar klikt, omdat ik geen zin had in lijm. De Rigid Lock Acoustic oplossing is ftalaatvrij en bevat slechts een zeer lage hoeveelheid vluchtige organische stoffen. Het is volledig recyclebaar. Ook al denk ik dat mijn vloer nog vele jaren te gaan heeft door zijn hoge kwaliteit, het is belangrijk om te weten dat hij altijd een tweede leven kan krijgen.

Waarom heb je voor deze vloer gekozen?

Voor mijn woonkamer wilde ik parketvloeren met brede planken die eruit zien als natuurlijk hout. De door mij gekozen vloer heeft een lichte structuur en een mooi design dat niet van echt hout te onderscheiden is. De vloer is een lust voor het oog en een genot om op blote voeten op te lopen. Ik ben er echt verliefd op geworden!

Relevante artikelen:

Interior Designer: visualiseer jouw project!

Voeg onze vloeren in real-time toe aan de door jouw geselecteerde foto en kies de perfecte kleur voor bij jou thuis!

Je zult de perfecte vloer vinden die de hele sfeer van jouw huis zal veranderen.

Probeer nu!
This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.