Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recyclage Gerflor

Recycling: geef een vloer een tweede leven

Wij bieden oplossingen voor inzameling en recycling bij elke stap van de productlevenscyclus. Deze strategie draagt bij tot de recycling van productieafval, installatieafval en afgedankte producten.

Productieafval

Technische proeven, kwaliteitsafkeuringen en snijafval leiden tot productieafval.

Dit afval wordt in alle fabrieken van de Gerflor Groep bij de productielijnen verzameld en vervolgens tot pellets vermalen en opnieuw in andere productieprocessen verwerkt. Alle fabrieken van de Gerflor Groep kunnen worden vergeleken met echte recyclingbedrijven.

Chutes de pose
Verzamelen van installatieafval

Installatiewerkzaamheden leveren 5 tot 10% snijafval op, afhankelijk van het soort product. In Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië hebben wij het programma "Second Life" opgestart om het afval van installatiebedrijven op te halen en te recycleren.

Wat zijn de twee belangrijkste voordelen van dit in 2011 opgezette recyclageprogramma? Het stelt onze Groep in staat om installatiebedrijven een innovatieve dienst aan te bieden en tegelijkertijd het gebruik van gerecycleerde producten in onze oplossingen te ontwikkelen.

Inzameling van "niet-standaard" afgedankte producten

Tot de niet-standaard afgedankte producten behoren producten die zijn vastgelijmd of vermengd met andere materialen of die gevaarlijke stoffen bevatten overeenkomstig de REACH-verordening. Er wordt een speciaal inzamelings- en recyclingproces gebruikt, omdat ze andere technologieën vereisen en niet altijd kunnen worden hergebruikt in de fabrieken van Gerflor.

Het PVC Next programma biedt samen met het Europese recyclingcentrum AgPR een oplossing voor dit soort afval. De ingezamelde producten worden vermalen tot pellets en hergebruikt voor de productie van producten voor andere industrieën (verkeerskegels, buizen voor grote bouwkundige werken, enz.)

AgPR recyclet tot 2.500 ton per jaar.

Gerflor environnement

Gerflor's kerngebieden voor een duurzame ontwikkeling

Gerflor aan uw zijde
Service

Een aarzeling, een vraag, een advies over uw project? Neem contact op met de teams van Gerflor voor de beste ondersteuning voor uw behoeften.

Contacteer ons
Contact Gerflor

Gerflor, de beste oplossing voor jouw vloer

De Gerflor Groep ontwerpt, produceert en verkoopt een innovatief, decoratief, milieuvriendelijk en end-to-end assortiment flexibele vloerbedekkingsoplossingen, waaronder snap-together en glue-down vinyltegels, en vinylvloerrollen, van installatie tot afwerking, om jouw interieur te verbeteren, zoals vloeren voor master bedrooms, vloeren voor kinderkamers, vloeren voor keukens en vloeren voor badkamers. 

Ons productassortiment beantwoordt aan de specifieke behoeften van elke markttoepassing. Altijd gericht op meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering - Architectuur, Decoratie, Sport, Technospecifiek. 

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.