Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Usine Gerflor

Productie: het minimaliseren van onze CO2-uitstoot

Vanuit milieuperspectief is de productie een van de belangrijkste stap in de levenscyclus van een product. Onze productieprocessen zijn in de loop der jaren veranderd omdat wij ons richten op het verminderen van de CO2-uitstoot in onze verschillende vestigingen.

Onze strategie omvat de ontwikkeling van lokale productiecapaciteiten om het transport te beperken, de beperking van het energieverbruik van onze fabrieken en het verkrijgen van certificaten om ons continu te blijven verbeteren.

Prioriteit geven aan lokale productie

Gerflor is een groot voorstander van producten van Franse bodem. Door zoveel mogelijk op lokale schaal te werken, kunnen we de CO2-uitstoot van brandstofverslindend transport verminderen.

Als zodanig heeft Gerflor de volgende vestigingen in Frankrijk:

  • 6 fabrieken, op een totaal van 19
  • 1.900 werknemers, op een totaal van 4.000
  • 2 logistieke platforms
  • 2 R&D-centra
  • 1 ontwerpstudio
Made in France
Minder energieverbruik in onze fabrieken

De afgelopen jaren hebben wij het energieverbruik in onze productielocaties sterk teruggedrongen door verschillende strategieën toe te passen:

Industriële verwarmings- en koelsystemen met een betere energie-efficiëntie in al onze Franse fabrieken (Tarare, Saint-Paul-Trois-Châteaux en Grillon). Zo heeft de beslissing om gesloten koelsystemen te installeren ons waterverbruik in deze fabrieken sterk verminderd, namelijk van 1,5 miljoen m³ per jaar tot 0,25 miljoen sinds 2000!

Minder energie-intensieve productielijnen met de beste technologieën om de energie-efficiëntie te verbeteren. Zo heeft de nieuwe "twee meter" walslijn in onze fabriek in Saint-Paul-Trois-Châteaux geleid tot een vermindering van het energieverbruik met 30%.

Overschakeling op 100% gecertificeerde groene energie uit waterkracht in al onze fabrieken.

Een groeiend aantal elektrische voertuigen in plaats van dieseltrucks. Zo werden in 2019 alle dieselopleggers voor de goederenbehandeling vervangen door elektrische trekkers in onze fabriek in Saint-Paul-Trois-Châteaux en zijn alle behandelingsvoertuigen in Tarare sinds 2022 elektrisch.

Usine Gerflor
Streven naar de ontwikkeling van fabrieken met een steeds betere staat van dienst

In het algemeen voeren wij een deugdzaam beleid om de prestaties van onze fabrieken voortdurend te verbeteren. Al onze vestigingen hebben de volgende certificeringen behaald:

  • ISO 9001 voor kwaliteit
  • ISO 14001 voor het milieu
  • ISO 50001 voor energie

Onze initiatieven zijn vooral gericht op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor onze werknemers in onze fabrieken, zoals:

  • Verbeterde akoestische prestaties voor alle nieuwe industriële projecten. Zo is de nieuwe productielijn in onze fabriek in Tarare voorzien van de nieuwste technologieën voor geluidsreductie.
  • De rookgasbehandelingssystemen zijn vernieuwd om eventuele effecten te minimaliseren.
Production Gerflor

Gerflor's kerngebieden voor een duurzame ontwikkeling

Gerflor aan uw zijde
Service

Een aarzeling, een vraag, een advies over uw project? Neem contact op met de teams van Gerflor voor de beste ondersteuning voor uw behoeften.

Contacteer ons
Contact Gerflor

Gerflor, de beste oplossing voor jouw vloer

De Gerflor Groep ontwerpt, produceert en verkoopt een innovatief, decoratief, milieuvriendelijk en end-to-end assortiment flexibele vloerbedekkingsoplossingen, waaronder snap-together en glue-down vinyltegels, en vinylvloerrollen, van installatie tot afwerking, om jouw interieur te verbeteren, zoals vloeren voor master bedrooms, vloeren voor kinderkamers, vloeren voor keukens en vloeren voor badkamers. 

Ons productassortiment beantwoordt aan de specifieke behoeften van elke markttoepassing. Altijd gericht op meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering - Architectuur, Decoratie, Sport, Technospecifiek. 

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.