Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Columbia livingroom

Gids voor het kiezen van een milieuvriendelijke vloer

1. Kies een vloerbedekking die zonder lijm kan worden gelegd.

Vastgeklikte tegels of rollen met textielrug: wij bieden verschillende assortimenten losliggende producten.

Lijmvrije installatie biedt een aantal voordelen:

  • Een lagere koolstofvoetafdruk voor uw project door het vermijden van het gebruik van lijm en de frequente behoefte aan egalisatiemiddelen.
  • Een vermindering van de VOC-uitstoot veroorzaakt door lijm
  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Gemakkelijke recycling
     
gerflor-environnement-usage-pose-non-collee
2. Kies een lichte vloeroplossingen of een oplossing met gerecycleerde materialen.

Om het gebruik van nieuwe materialen, die de koolstofvoetafdruk van het product aanzienlijk vergroten, te beperken, moet u kiezen voor een lichtere vloerbedekking (wat betekent dat er minder grondstoffen worden gebruikt) of een oplossing met gerecycleerde materialen.
Onze Primetex vloerrollen hebben bijvoorbeeld een van de beste koolstofvoetafdrukken op de markt.
Onze vinyltegels en -planken bevatten tot 55% gerecyclede materialen.

Versailles Naturel Zoom
3. Behoud de elegantie van de vloeren

Onze vloeren zijn ontworpen om tot 25 jaar mee te gaan. Hoe langer je jouw vloer houdt, hoe meer je de impact op het milieu vermindert.

Columbia parents
4. Kies een gemakkelijk te reinigen vloer

Schoonmaken (water, reinigingsmiddel en elektriciteit voor het stofzuigen) vertegenwoordigt 10 tot 20% van de totale koolstofvoetafdruk van een vloeroplossing, wanneer alle stappen in de levenscyclus ervan, van de wieg tot het graf, in aanmerking worden genomen. Hoe minder water, reinigingsmiddel of elektriciteit u gebruikt, hoe meer u uw impact op het milieu vermindert.

Entretien Gerflor
5. Kies een lichte vloer om kunstlicht te beperken

Een lichte kleur kan het energieverbruik van een verlichtingssysteem tot 60% verminderen in vergelijking met een donkere kleur.

 

Kola salle de bain
6. Vergeet niet te recycleren

Onze PVC vloeren zijn 100% recyclebaar.

Gerflor werkt samen met een netwerk van installatiebedrijven en distributeurs om jouw installatieafval en afgedankte vloeren in te zamelen.

De vloeroplossingen worden vervolgens behandeld in een gespecialiseerd recyclingcentrum van Paprec / Gerflor. Van jouw oude vloerbedekking wordt een nieuwe vloerbedekking gemaakt.

Vraag jouw installatiebedrijf of jouw winkel of zij deelnemen aan het "Gerflor Second Life" programma.

Seconde vie
Gerflor aan uw zijde
Service

Een aarzeling, een vraag, een advies over uw project? Neem contact op met de teams van Gerflor voor de beste ondersteuning voor uw behoeften.

Contacteer ons
Contact Gerflor

Gerflor, de beste oplossing voor jouw vloer

De Gerflor Groep ontwerpt, produceert en verkoopt een innovatief, decoratief, milieuvriendelijk en end-to-end assortiment flexibele vloerbedekkingsoplossingen, waaronder snap-together en glue-down vinyltegels, en vinylvloerrollen, van installatie tot afwerking, om jouw interieur te verbeteren, zoals vloeren voor master bedrooms, vloeren voor kinderkamers, vloeren voor keukens en vloeren voor badkamers. 

Ons productassortiment beantwoordt aan de specifieke behoeften van elke markttoepassing. Altijd gericht op meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering - Architectuur, Decoratie, Sport, Technospecifiek. 

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.